Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Πως εννοούν τη "δημοκρατία" στο ΣΥΡΙΖΑ;

Από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ διαβάζουμε...

[18/12/2008] Απάντηση της Νεολαίας Συνασπισμού Ν.Σμύρνης στην ανακοίνωση του ΤΟ.ΣΥ.Ν Ν.Σμύρνης

Διαβάσαμε με έκπληξη την ανακοίνωση του «Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας Νέας Σμύρνης» (τα εισαγωγικά έχουν τον λόγο τους) σχετικά με τα τελευταία γεγονότα και θέλουμε να διατυπώσουμε δύο παρατηρήσεις.

Πρώτον. Στην ανακοίνωση εκφράζεται «η βαθύτατη θλίψη και οδύνη…για την απώλεια της ζωής του 16χρονου». Κάποιος μάλλον πρέπει να εξηγήσει στα μέλη του «ΤΟ.ΣΥ.Ν.», ότι ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δεν «απώλεσε» την ζωή του γενικά και αόριστα, ένα βράδυ στα Εξάρχεια. Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από αστυνόμους (το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και τεκμήριο της αθωότητας, φαίνεται ότι δεν συνάδει για τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση αυτή: Αθώοι είναι μόνο οι του ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς άλλος!), στους οποίους εδώ και τόσο καιρό οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν καλλιεργήσει την αντίληψη ότι μπορούν να αυθαιρετούν, να βασανίζουν και να δολοφονούν και φυσικά να παραμένουν ατιμώρητοι! (Η συλλογική ευθύνη καλλιεργήθηκε από τους ναζιστές και τους Σοβιετικούς για να εξοντώσουν τους αντιπάλους τους. Εδώ απλά βολεύει το ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσαμε να πούμε για παράδειγμα στην υπόθεση υιού Βούτση ότι τα παιδιά των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ είναι ληστές τραπεζών κι άρα στο μπουντρούμι.Τηρουμένων των αναλογιών δηλαδή...)

Δεύτερον. Στην ανακοίνωση αφιερώνεται το μεγαλύτερο μέρος στην «επίδειξη αυτοσυγκράτησης» για «να προστατευτούν τα αναφαίρετα δικαιώματα της ασφάλειας και της περιουσίας των συμπολιτών μας». Πάλι κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στα μέλη του «ΤΟ.ΣΥ.Ν.», ότι όσο σημαντικά κι αν είναι αυτά τα δικαιώματα, δεν είναι και τα μόνα. (Έλα Αλέξηδες είπατε τίποτε; Δεν είναι τα μόνα δικαιώματα ε;) Υπάρχει και το δικαίωμα να διεκδικείς να ζήσεις μια ζωή με αξιοπρέπεια που δεν θα περιορίζεται από σφαίρες, χημικά, δακρυγόνα και αναίτιες συλλήψεις. Υπάρχει και το δικαίωμα στην δωρεάν παιδεία που δεν θα καταπατάται από την ιδιωτική παραπαιδεία και τα φροντιστήρια. (Δεν ξεκινάτε ρε από τα δικά σας παιδιά πρώτα;... Που τα περισσότερα είναι σε κολέγια!) Υπάρχει και το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακές συνθήκες που δεν θα καταπατάται από την εργοδοσία και τα κυβερνητικά της φερέφωνα. (Αυτό ισχυει για όσους έχουν δουλέψει με αφεντικά! Ούτε ό ένας Αλέξη, ούτε ο άλλος έχουν τέτοια εμπειρία, οπότε μάλλον οι αρχηγοί σας δεν ξέρουν από αυτό...) Υπάρχει και το δικαίωμα να πιεις ένα ποτό με τους φίλους σε μια περιοχή της Αθήνας, χωρίς να κινδυνεύεις να δολοφονηθείς από την Αστυνομία.... (Φυσικά το γεγονός ότι για παράδειγμα κινδυνεύεις να φας σφαίρα από μετανάστες που κάνουν εκκαθαρίσεις δεν τους περνά από το μυαλό. Το ποιο;)

Αυτά τα δικαιώματα υπερασπίζονται όλοι οι νέοι και οι νέες αυτές τις μέρες. (Καταπατώντας βάναυσα όλα τα δικαιώματα των υπολοίπων...) Η παντελής έλλειψη τέτοιων αναφορών από την ανακοίνωση του «ΤΟ.ΣΥ.Ν.», σε αυτή τη συγκυρία, αναδεικνύει την απόσταση που το χωρίζει από τα πραγματικά προβλήματα και αιτήματα των νέων της Ν. Σμύρνης. (Παλούκωμα συντρόφια τους πρέπει! Τους αναιδείς που τόλμησαν να πουν μια κουβέντα για τα δικαιώματα των άλλων...)

Ως Νεολαία Συνασπισμού Νέας Σμύρνης καλούμε το «ΤΟ.ΣΥ.Ν.» να συνεχίσει να τηρεί την «σιωπή ιχθύος» που τήρησε εδώ και τόσους μήνες από την εκλογή του. Έτσι κι αλλιώς από ότι φαίνεται δεν έχει και τίποτα να προσφέρει... (Ενώ εσείς παληκάρια! Υπερωρίες τις τελευταίες 2 βδομάδες...)
Τα σχόλια είναι περιττά... Αν εσείς είδατε πουθενά καταδίκη των κουκουλοφόρων... Μάλλον για παράσημα το πάν...
Ασχολίαστο... Κι όσο για την τεμπελιά...
Τώρα το έπιασα! Τα παληκάρια παλεύουν για το δικαίωμα στην τεμπελιά... Μαζί τους κι εγώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: