Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Ο μέσος μετανάστης και το Σύριζα




















"Μέχρι στιγμής,δε βλέπουμε καμία σοβαρή προσπάθεια προσέλκυσης των νέων μεταναστών στη μαρξιστική ιδεολογία, παρά μόνο την χρησιμοποίηση τους μόνο σαν άμορφη μάζα του πεζοδρομίου ή σαν επικοινωνιακή βιτρίνα (όπως έγινε προσφάτως με τη συνοδό του Αλέξη), έτσι ώστε να προωθηθούν οι "πολυπολιτισμικές" επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ."
Τα άνωθεν έγραφε ο Πολυπέρχων πριν λίγο καιρό και φαίνεται πως δικαιώθηκε απολύτως.
Δεν αναφερόμαστε βεβαίως σε δημοσιεύματα του διαδικτύου με βάση τα οποία η δεσποινίς Σανκό που συνόδευσε τον κύριο Τσίπρα στο προεδρικό μέγαρο φαίνεται να έχει συγγένεια με τον πρώην δικτάτορα της Σιέρα Λεόνε.
http://pamkgyzi.blogspot.com/2008/07/blog-post_902.html

Φαίνεται πως πλέον δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Η δεσποινίς Σανκό εξασφάλισε τις σπουδές τις κερδίζοντας μια υποτροφία.
Αναρωτιέστε ακόμα που;
ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ.
Κατά δήλωση της ιδίας: "Πριν από μερικές εβδομάδες τηλεφώνησαν στη μητέρα μου από το Ελληνοαμερικανικό κολέγιο και προσέφεραν δύο υποτροφίες."

Ίσως κάποιοι να είναι τόσο σίγουροι που δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα.
Έλεος...

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Του Συνασπισμού του φταίει μόνο ο δεξιός εθνικισμός για τα επεισόδια στο πεδίο βολής Λόφων στη Φλώρινα...

H N.E. Φλώρινας του Συνασπισμού εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια, «αγανακτισμένων κατοίκων» που όλως τυχαίως δηλώνουν και «Μακεδόνες», στο πεδίο βολής Λόφων. Σας μεταφέρω το τελευταίο απόσπασμά της:

«...
Ο Συνασπισμός Φλώρινας θέλει να κάνει σαφές σε όλους τους τόνους ότι οι Φλωρινιώτες δε χρειαζόμαστε αυτόκλητους σωτήρες από οποιονδήποτε ακραίο εθνικισμό και αν προέρχονται. Θα ήταν γελοίες αν δεν ήταν επικίνδυνες οι αντιδράσεις του ΛΑΟΣ και του βουλευτή του κ. Βελόπουλου που κραυγάζουν στα Αθηναϊκά ΜΜΕ για εθνικού χαρακτήρα συγκρούσεις στη Φλώρινα. Αυτές οι αντιδράσεις είναι βέβαιο πως θα μας ξαναφέρουν εισαγόμενους φασίστες και θα μας οδηγήσουν σε γεγονότα όπως αυτά του Ξυνού Νερού πρόσφατα. Πάλι σε αυτόν το μύλο ρίχνουν νερό Αθηναϊκά ΜΜΕ που για να ανεβάσουν ακροαματικότητα κάνουν επιθετικές, εκβιαστικές και προβοκατόρικες ερωτήσεις ανακριτικού στυλ σε κατοίκους της περιοχής...»

Επειδή ο Συνασπισμός της Φλώρινας δεν θεωρεί αναγκαίο να πει ούτε μια λέξη για τους «ψευτομακεδόνες» του Ουράνιου Τόξου που πήραν σβάρνα τα Σκοπιανά κανάλια και μιλούσαν ενόχληση και προβλήματα υγείας από τη λειτουργία του πεδίου βολής, αλλά για εκδίωξη του Ελληνικού Στρατού από την Φλώρινα», θα παραθέσω προς σύγκριση και τμήμα της ανακοίνωσης της Ν.Ε. Φλώρινας του ΚΚΕ το οποίο επίσης ζητάει να απομακρυνθεί το πεδίο βολής:

«Θεωρούμε, ωστόσο, απαράδεκτη την αξιοποίηση του προβλήματος από διάφορους εθνικιστικούς κύκλους κάθε απόχρωσης (και αυτών που λένε "αν δε σας αρέσει να πάτε στα Σκόπια"(!!!) - "Χρυσή Αυγή", συγκεκριμένος βουλευτής του ΛΑΟΣ κ.ά. - αλλά και εκείνων ("Ουράνιο Τόξο") που, στην επίσημη ιστοσελίδα τους, γράφουν ότι "ξεσηκώθηκαν τέσσερα "μακεδονικά χωριά" και ζητούν την απομάκρυνση του ελληνικού στρατού". Αυτό μετέδωσε και η κρατική τηλεόραση της ΠΓΔΜ που, αξιοποιώντας υπαρκτά προβλήματα, αποπροσανατολίζουν και διχάζουν το λαό και δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στην περιοχή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ.»

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ (ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ) ΠΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Βέβηλες μικρότητες…

Δηλαδή τι νόημα βγάζει όποιος παρακολούθησε την ομιλία του Αλαβάνου στην "εκδήλωση" του ΣΥΡΙΖΑ στην Ουρανούπολη; Ότι το Άγιον Όρος είναι ένα συνονθύλευμα από τυχοδιώκτες που έχουν μαζευτεί εκεί πάνω για να τα οικονομήσουν; Ε όχι ρε παιδιά. Κόψτε κάτι…

Καταρχάς αποτελεί ασέβεια και ύβρη, όχι μόνο προς τους θρησκευόμενους πολίτες αλλά και προς αυτούς τους ανθρώπους που με εσωτερική συνείδηση και αυταπάρνηση, έχουν εγκαταλείψει αυτά που συνηθίζουμε να λέμε "εγκόσμια" και έχουν ενταχθεί σε ένα άλλο είδος κοινωνικής διαβίωσης ή έχουν μονάσει ολοκληρωτικά ως ασκητές ακολουθώντας ένα άλλο πνευματικό πρότυπο ζωής, όποια κι αν ήταν η ζωή και τα ενδιαφέροντά τους, πριν ακολουθήσουν αυτό το δρόμο. Αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν το Άγιον Όρος και σε αυτούς απευθύνονταν οι βαρύγδουπες προσβολές του ισοπεδωτή Αλαβάνου.

Επίσης κάτι εξίσου σημαντικό. Ά. Όρος δεν είναι μόνο το Βατοπαίδι αλλά και οι υπόλοιπες 19 Μονές που το απαρτίζουν εδώ και αιώνες (όταν ακόμα δεν υπήρχε καν στο πολιτικό γίγνεσθαι του πλανήτη ο διαχωρισμός των εννοιών δεξιά και αριστερά κ. Αλαβάνο) καθώς και δεκάδες ακόμα σκήτες, κελλιά και καλύβες που αποτελούν την φυσική και πνευματική στέγη όσον ανθρώπων θελήσουν να φιλοξενηθούν εκεί.

Άρα ας απευθύνονταν συγκεκριμένα οι διαμαρτυρίες σας κ. Αλαβάνε, στα εξ Αθηνών κανάλια που καλέσατε να καλύψουν το πάρτυ στην Ουρανούπολη και όχι όποιον πάρει ο χάρος…

Το Ά. Όρος αποτελεί παγκόσμιο πνευματικό, πολιτισμικό, ιστορικό και αρχιτεκτονικό μνημείο, μοναδικό στην ύπαρξη και λειτουργία του και σίγουρα πόλο έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών κάθε χρόνο από όλο τον πλανήτη. Στο Ά. Όρος φυλάττονται ακόμα διάφοροι θησαυροί και κειμήλια από την εποχή του Βυζαντίου, τα οποία για να συνεχίσουν να υπάρχουν, μαζί με τα μοναδικά κτήρια των μονών, χρειάζονται ολοκληρωμένα προγράμματα παρέμβασης, σε συνεργασία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, Πανεπιστήμια και Υπηρεσίες (όπως η αρχαιολογική). Κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχε εκπονήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ από 1997 και για κάποια χρόνια και το οποίο ακόμα το θυμούνται και το υμνούν οι εκεί διαμένοντες μοναχοί. (είχαν ανακαινιστεί Μονές και κτήρια, δημιουργήθηκαν ασφαλή μουσεία για τα εκθέματα-μπορεί κανείς να βρει πχ σε χώρους με ελεγχόμενη υγρασία, βιβλίο-Ευαγγέλιο 1200 χρόνων!!).

Δεν είναι αστεία πράγματα αυτά κ. Αλαβάνο και κάθε κύριε αναλώσιμε πολιτικέ αστέρα, για να τα χειριζόμαστε με τόση ελαφρότητα και με την συνοδεία πλαστικών σημαιών και πλακάτ…
Καλοί οι αριστερόστροφοι τηλεοπτικοί λεονταρισμοί αλλά και η σοβαρή και υπεύθυνη στάση απέναντι σε όποιο ζήτημα προκύπτει, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν…

Η παραπάνω ανάρτηση αναδημοσιεύεται από το gpapoul

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

ΣΥΡΙΖΑ υπέρ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΙΑΣ ή απλά κατά του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ;

Είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσα να χαρακτηριστώ θρησκόληπτος. Δεν συμμετείχα καν στο δημοψήφισμα για τις ταυτότητες. Είμαι χριστιανός μάλλον εκ παραδόσεως και ουχί εκ πεποιθήσεως. Γιατί σέβομαι τις παραδόσεις αυτής της χώρας που, για να μην ξεχνάμε, υπάρχει ως Ελληνικό Κράτος μόλις μετά την Επανάσταση του 1821.

Με αφορμή την μη παρουσία των "βουλευτών" του ΣΥΡΙΖΑ στον αγιασμό για την έναρξη της κοινοβουλευτικής περιόδου, κάνω μερικές σκέψεις και διαπιστώσεις, που νομίζω εκφράζουν πολλούς:

Πολλές φορές, έχω ενοχληθεί αφάνταστα από την ασέβεια των "βουλευτών" του ΣΥΡΙΖΑ, όχι τόσο προς την Εκκλησία, αλλά κυρίως προς την Θρησκεία μας. Λέω "μας" και όχι την Θρησκεία γενικώς, γιατί φαίνεται ότι αυτά τα παλικάρια που βρέθηκαν στη Βουλή χωρίς πολλοί να το περιμένουν κιόλας, διότι οι "βουλευτές" του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ένα μονομερές μίσος κατά της Θρησκείας στην οποία κατά συντριπτική πλειοψηφία πιστεύουν οι Έλληνες. Είναι πρόθυμοι υπερασπιστές όποιου άλλου δόγματος ή θρησκεύματος πολίτη, αλλά υβριστές της Ορθοδοξίας.

Είναι "βουλευτές" εντός εισαγωγικών κι όχι βουλευτές, διότι κατά παράβαση του ισχύοντος Συντάγματος, δεν ορκίστηκαν "στο όνομα της Αγίου και Ομοουσίου Τριάδος", αλλά κατέθεσαν επιστολή που έλεγαν ότι ορκίζονται στην τιμή του (αν και δεν μας διευκρίνισαν πόσο...υψηλή είναι αυτή).

Να συζητήσουμε αν διαφωνούν ως προς το τι λέει το Σύνταγμα και να καταργήσουμε τον θρησκευτικό όρκο, σύμφωνοι. Αλλά από τη στιγμή που αυτό ισχύει, οφείλουν σεβασμό. Και απορώ γιατί ουδείς δεν εξεγέρθηκε ως τώρα, να προσβάλει ως παράνομη και άκυρη την ορκωμοσία των "βουλευτών" του ΣΥΡΙΖΑ με εκτός του Συντάγματος πρακτικές.

Είναι προφανές ότι οι "βουλευτές" του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλούνται από την Ορθοδοξία κι όχι από τη Θρησκεία. Αλλά αν αυτό είναι προοδευτικό, τότε εγώ είμαι ο...Πρετεντέρης! Όταν το 2003 βρέθηκα στη Βαρκελώνη, μπήκα και παρακολούθησα με θρησκευτική κατάνυξη κυριακάτικη λειτουργία στον Καθεδρικό ναό της πόλης, κι ας μην είμαι καθολικός. Σέβομαι όμως κάθε δόγμα, κάθε θρησκεία, σε όποια χώρα κι αν βρεθώ. Κι αυτό δεν μπορούν να το κάνουν "μέλη" του Ελληνικού κοινοβουλίου;

Τόσο βαρύ τους πέφτει το ότι αυτή η χώρα είναι Ορθόδοξη;

Υ.Γ.: Παρεμπιπτόντως, μπήκα στο site του ΣΥΡΙΖΑ πριν γράψω κάτι, για να βρω τις θέσεις του για το θέμα της Θρησκείας. Δεν βρήκα τίποτα. Σαν να μην υπάρχει...!

Αναρτήθηκε από Markos στο Δεξί Εξτρέμ