Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2008

Δηλώσεις

Ο κ Αλαβάνος χρησιμοποίησε και πάλι ... αιχμηρή γλώσσα κατά του πρωθυπουργού:

Αλαβάνος: «Ο πρωθυπουργός παριστάνει το σουλτάνο»
Συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕ και κάλεσε σε πάλη ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο.


Εγώ όμως θα έλεγα ότι ο κ Αλαβάνος παριστάνει τον Κινέζο:

Κυρώθηκε από την κοινοβουλευτική επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου η συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη συνεργασία κατά την κατασκευή και εκμετάλλευση αγωγού φυσικού αέριου στο έδαφος της Ελλάδας.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ,του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, «παρών» το ΚΚΕ, ενώ καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αγωγός South Stream μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ξεκινά από το Νοβοροσίσκ και διέρχεται τον Εύξεινο Πόντο (υποθαλασσίως) τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.

...

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος αιτιολόγησε την αρνητική ψήφο της παράταξής του,λέγοντας ότι δεν έχουν αντιμετωπιστεί οι κίνδυνοι που ενέχει ο αγωγός για τα οικοσυστήματα και τον τουρισμό.

...

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε έτσι Αλέκο;

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2008

Οι ρίζες της λογικής του ΣΥΡΙΖΑ [Μέρος 3ο]


Ας συνεχίσουμε το διάλογο μας με τον αγαπητό μας φίλο Δημήτρη.
Ο/Η Dimitris είπε...
Αγαπητό Εξτρέμ, επειδή στο πρώτο σου ποστ έγραψες ότι συμφωνείς απόλυτα με τον Πολυπέρχωνα, σου επισημαίνω ότι η παρέμβασή μου έθετε συγκεκριμένα ζητήματα επί του πρακτέου, και σαφείς ερωτήσεις. Τι κάνουμε με την αναπόφευκτη πραγματικότητα της μετανάστευσης; Η βασική θέση του άρθρου του Πολυπέρχωνα ήταν ότι οι μετανάστες αποτελούν εμπόδιο στην εκδήλωση της προλεταριακής επανάστασης (!!)
Ωπς! Διαστρέφεις τα λόγια μου πάλι.Ποτέ δεν έγραψα πως οι μετανάστες είναι εμπόδιο σε όποια δυνητική προλεταριακή επανάσταση στις χώρες αφίξεως τους, αλλά πως η μετανάστευση αποψιλώνει τις χώρες προέλευσης τους από σημαντικό μέρος των ντόπιων προλετάριων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.Ομολογώ πως ωραία αναστροφή του νοήματός της φράσεως μου έκανες.Αφού δε σε ενδιαφέρει να δείξεις δημοσίως πως είσαι κακοπροαίρετος, τότε είσαι συνειδητός στρατιώτης αυτών που γράφεις κι όχι παρασυρμένος.
Αναπόφευκτο, άρρητο, συμπέρασμα κατά τον υπογράφοντα, αλλά και ρητό δικό σου: οι μετανάστες να μείνουν στις χώρες τους.
Τόσο ...απίστευτο σου φαίνεται; Σε τελική ανάλυση τους ρώτησες αυτούς τους ανθρώπους εάν μετανάστευσαν με τη θελησή τους ή αν υποχρεώθηκαν στην προσφυγιά από την εξαθλίωση που υποχρεώθηκαν να έχουν στον τόπο τους; Πόσοι από αυτούς ήρθαν με ...χαρά στην Ελλάδα και πόσοι αυτούς ήρθαν με τη δυστηχία και τη νοσταλγία της πατρίδας τους;Πόσοι από αυτούς εάν είχαν την πραγματική επιλογή δε θα γύριζαν στον τόπο τους;Τελικά η βούληση αυτών των ανθρώπων δεν έχει την παραμικρή σημασία;
Ρώτησα λοιπόν, πώς; Η μόνη πρακτικά εφαρμόσιμη απάντηση είναι τα μέτρα καταστολής, όπως αυτά που ήδη εφαρμόζει το ελληνικό κράτος, που σημειωτέον το βασικό αποτέλεσμα που έχουν είναι η ανθρώπινη δυστυχία.
Πώς;; Τόσο στην ...ξεφτίλα το έχεις το Ελληνικό κράτος;; Εάν μήπως πίεζε την Τουρκία να σταματήσει επιτέλους να ξαποστέλνει Κούρδους που έχει εκτοπίσει από το σκλαβωμένο Κουρδιστάν μετά από εκκαθαριστές επιχειρήσεις- με τα καίκια των δουλεμπόρων αυτό δε θα ήταν "πρακτικά εφαρμόσιμη λύση"; Εάν μήπως άρθρωνε έστω και μια φωνούλα διαμαρτυρίας στα άθλια σχέδια του ΝΑΤΟ -όντας μέλος αυτής της άθλιας συμμαχίας-, όπως π.χ. αυτά που έχουν φέρει χιλιάδες ανθρώπους στο Αφγανιστάν στην απόγνωση, ούτε αυτό θα ήταν "πρακτικά εφαρμόσιμη λύση"; Δλδ η μόνη "πρακτικά εφαρμόσιμη λύση" θα ήταν η δουλοπρέπεια στα σχέδια του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού; Δημήτρη, εκπέμπεις πολύ κακομοιριά...μα πολύ κακομοιριά όμως.
Τα περί πιέσεων στα κράτη καταγωγής είναι, συγνώμη που το λέω ωμά, φούμαρα, στάχτη στα μάτια. Θα πιέσεις δηλαδή το Ιράκ (ποιον αλήθεια από τους εκατοντάδες αλληλοσυγκρουόμενους φορείς παράνομης και νόμιμης εξουσίας;) να γίνει ευνομούμενο κράτος δικαίου; Είναι ανέκδοτο από μόνο του, χωρίς καν να το σχολιάσει κανείς!
Μα δε μπορείς να σχολιάσεις τίποτα χωρίς να διαστρέψεις τα γραφόμενά μου; Ποτέ δεν έγραψα για πιέσεις στα κράτη καταγωγής, αλλά πως ο αγώνας για ανατροπή πρέπει να γίνει στις χώρες τους. Στις οποίες το κράτος έχει καταλυθεί με εξωτερική επέμβαση και έναν ιμπεριαλιστικό κατακτητικό πόλεμο.Επομένως δεν υφίσταται καν θέμα πιέσεων στα -ανύπαρκτα- κράτη καταγωγής.Στις χώρες αυτές πλέον δεν υπάρχει ούτε οργανωμένη, ούτε ακόμα χειρότερα νόμιμη εξουσία.Αρνούμαι να θεωρήσω ως "νόμιμη" εξουσία τους ηγέτες-μαριονέτες των Η.Π.Α. στην περιοχή, τύπου Αλ-Μαλίκι και Χαμίντ Καρζάι,όπως αρνούμαι να θεωρήσω τους Τσολάκογλου και Ράλλη ως νόμιμους εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού.Γ'αυτό και το ποιους εσύ θεωρείς νόμιμη εξουσία θέλω να μας το γράψεις, θα βοηθούσε πολύ να καταλάβουμε με ποιανού το μέρος είσαι.
Η βασική μου ερώτηση τώρα, τι κάνουμε με το ενάμισι εκατομμύριο ανθρώπους που είναι ήδη εδώ; Καμία απάντηση δεν πήρα.
Πήρες, αλλά δεν θέλεις να ασχοληθείς μαζί της...η προηγούμενη απάντηση που έδωσα σε τι δε σε ικανοποιεί;Όταν ο ντόπιος εργάτης και αργότης στενάζει κάτω από τη φτώχεια, τότε τι θα μπορούσαμε να κανουμε ξεχωριστά για τον μετανάστη, χωρίς να όμως αυτό να θεωρηθεί προνομιακή μεταχείρηση προς αυτόν; Ήρθε σε μια χώρα που το ντόπιο και ξένο διαπλεκόμενο κεφάλαιο μαζί με την ξεπουλημένη εξουσία του δικαμματισμού ξεζουμίζει το αίμα του εργάτη, θα μοιραστεί μαζί του την ίδια τύχη.
Να επισημάνω εδώ μια τεράστια ανακρίβεια: Οι περισσότεροι (λαθρο-)μετανάστες έρχονται από χώρες ισλαμικές, όπου η κοινωνική τους διάθρωση και η πολιτική τους παράδοση είναι εντελώς ξένες προς τη μαρξιστική λογικήΟι περισσότεροι μετανάστες δεν προέρχονται από ισλαμικές χώρες, αλλά από την Αλβανία, μέχρι πρότινος χώρα με καθαρά μαρξιστική λογική!!
Δεν παρέθεσα πίνακες με αριθμούς, αλλά έγραψα κατά λέξη "όλοι αυτοί οι δύσμοιροι άνθρωποι που μας έρχονται κατά χιλιάδες και είναι τα θύματα ενός δουλεμπορίου, είναι επίσης κατά μεγάλο ποσοστό τα θύματα των πολέμων στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στο Κουρδιστάν".Κατά μεγάλο ποσοστό δε σημαίνει κατά πλειοψηφεία.Ήμουν ξεκάθαρος.
Δεν θέλω να μπω σε συζήτηση για το κατά πόσον ο υπαρκτός σοσιαλισμός εκεί ήταν πράγματι σοσιαλισμός, αυτό είναι άλλο θέμα.
Αν είναι "άλλο θέμα", τότε να μη το αναφέρεις καθόλου.Διότι η περίπτωση της Αλβανίας είναι κατά κοινή ομολογία η πιο εκφυλισμένη και παρηκμασμένη εκδοχή εφαρμογής σοσιαλιστικού συστήματος παγκοσμίως. Ένα μόνο κατ'όνομα σοσιαλιστικό καθεστώς.
Το θέμα είναι ότι οι αναφορές του καθεστώτος ήταν κατ’ εξοχήν μαρξιστικές.
Πέρα όμως από αυτό, ο αγαπητός μαρξιστής φαίνεται να ξεχνά μια βασική μαρξιστική ιδέα, ότι ο ρόλος ενός κόμματος πρωτοπορίας είναι να καθοδηγεί την εργατική τάξη στην πορεία της από τάξη καθ’ εαυτήν σε τάξη δι’ εαυτήν. Και όπως ξαναείπα η εργατική τάξη στην Ελλάδα σήμερα αποτελείται κατά βάση από μετανάστες.
Μάλλον εμείς ζούμε σ'άλλη χώρα.Σε μια εποχή όπου η νεοφιλέλευθερη λαίλαπα της ΝΔ έχει αφαιρέσει βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων, σε μια εποχή όπου η αυθαιρεσία και η ασυδοσία των τραπεζών έχει πνίξει στα χρέη χιλιάδες έλληνες, σε μια εποχή που υπάρχουν χιλιάδες υπο-απασχολούμενοι ανασφάλιστοι 30άρηδες και χιλιάδες απολυμένοι 50άρηδες που δε πρόκειται ποτέ να δουν σύνταξη, η εργατική τάξη στην Ελλάδα αποτελείται "κατά βάση" από μετανάστες.Να μας δείξεις που είναι αυτή η Ελλάδα να πάμε να ζήσουμε κι εμείς εκεί Δημήτρη...
Και αυτό που με θλίβει στη στάση και των δυο σας είναι ότι αυτή η τάξη λοιδορείται και μειώνεται
Παραπομπή θέλω, να μου βρεις έστω μια φράση που να λοιδορούμε μετανάστες.
Δεν βλέπω καμιά βούληση να βρεθείτε μαζί με αυτούς τους ανθρώπους στους κοινούς αγώνες για την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό που κάνετε στην πράξη είναι να συμπαρατάσσεστε με το αστικό κράτος.
Αν θέλεις να σου μιλήσω με αμιγώς κομμουνιστικούς όρους, αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας παρδαλός καουτσκισμός του ελεεινότερου είδους.Οπότε άστα, στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκηνί.
Εδώ είμαστε και θα είμαστε έτσι ώστε να μπαίνουμε σε διάλογο και να απαντούμε στον οποιοδήποτε, καλοπροαίρετο ή κακοπροαίρετο, επιθυμεί να εμπλακεί σε διάλογο μαζί μας, έστω κι αν ακουλουθεί την τακτική του "τα λέμε στη νύφη για να τα ακούει η πεθερά" όπως κάνει ο αγαπητός Δημήτρης...

Κυριακή, 10 Αυγούστου 2008

Οι ρίζες της λογικής του ΣΥΡΙΖΑ [Μέρος 2ο]Έστω και αργά, κάποιοι αναγκάστηκαν να συνομιλήσουν μαζί μας.Τα υφάκια και τα υβρεολόγια βέβαια δεν σταμάτησαν (πως θα μπορούσε άλλωστε), αλλά ήρθε μια αυθεντική ΣΥΡΙΖΑικη απάντηση επί της ουσίας.Δε ξέρουμε κατά πόσο ήταν αυθόρμητη ή όχι, σημασία έχει πως έγινε μια αρχή.Αλλά ας απαντήσουμε στα ερωτήματα που μας τέθηκαν.


Ο/Η Dimitris είπε...
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά το πνεύμα του άρθρου, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλείται επειδή υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν στην Ελλάδα (πρόσφυγες, μετανάστες, αιτούντες άσυλο, όλοι αδιακρίτως χαρακτηρίζονται λαθρομετανάστες)έχουν δικαιώματα ως άνθρωποι!

Κατάλαβες λάθος.Ποτέ εμείς δεν αναφέραμε ούτε καν υπονοήσαμε πως αυτοί οι ανθρώποι στερούνται ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Απεναντίας, το άρθρο έχει γραφεί σκοπεύοντας να καταδείξει πως οι πραγματικές αιτίες που τους κάνουν ανθρώπους χωρίς πατρίδα και εύκολα θύματα δουλεμπορίου αποσιωπώνται.Είναι πανεύκολο να μιλάς για ανθρώπινα δικαιώματα όταν από τις συνθήκες που έχουν επιβληθεί στις πατρίδες τους τα ανθρώπινα δικαιώματα τους έχουν DE FACTO ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ.

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλείται επειδή υποστηρίζει ότι το ελληνικό κράτος αυθαιρετεί όταν στοιβάζει αυτούς τους ανθρώπους σε κοντέινερ για τρεις μήνες στην καλύτερη των περιπτώσεων, όταν βάζει τα όργανά του να τους κακομεταχειρίζονται, όταν δεν τους δίνει τη δυνατότητα να εργαστούν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια ή να γράψουν τα παιδιά τους στο σχολείο, μα τι λέω ούτε καν στο ληξιαρχείο!

Αυτές είναι προεκτάσεις που της έχεις κάνει εσύ στο νου σου.Και απορώ ποια ήταν η γραμμή της λογικής που ακουλούθησες προκειμένω να φτάσεις σ'αύτό το συμπέρασμα.Γράφω ξεκάθαρα στη σημείωση Νο1 πως ο ΣΥΡΙΖΑ "θυμάται τα ανθρώπινα δικαιώματα μόνο όταν ο σκοπός του δουλεμπόρων έχει ...επιτευχθεί και πατήσουν οι δύστηχοι αυτοί ανθρώποι το πόδι τους στην ελληνική επικράτεια" και αυτό σημαίνει ξεκάθαρα πως είναι άκρως υποκριτικό να μιλάς για κακομεταχείρηση των μεταναστών από τις ελληνικές αρχές ενώ όλο το οργανωμένο δουλεμπόριο με την σχεδόν ανοιχτή συμμετοχή του τουρκικού κράτους μένει παντελώς ασχολίαστο.Μη προσπαθείς να μας ταυτίσεις με τις κυβερνητικές πολιτικές της ΝΔ.Αυτό το σημείο με ενόχλησε πολύ.

Η μαζική μετανάστευση είναι μια αδήριτη πραγματικότητα που δεν εξαρτάται από την πολιτική βούληση κανενός, θα συνεχίσει να υφίσταται όσα τείχη κι αν χτίσουν, όσες βάρκες κι αν βυθίσουν, όσους ανθρώπους κι αν σκοτώσουν ή ακρωτηριάσουν.

Κάνεις λάθος. Η μετανάστευση δεν ήρθε από μόνη της από το πουθενά χωρίς λόγο.Αυτές οι δηλώσεις του τύπου "τι να κανουμε, οτι και να κάνουμε ειναι μια 'αυτονόητη' πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε και δεν έχει νόημα να το εξετάζουμε" είναι κακομοιριές που δεν έχουν θέση σ΄έναν σκεπτόμενο άνθρωπο, μαρξιστή ή μη. Οι συνεχείς ιμπεριαλιστικοί πολέμοι που επέβαλλαν τα παγκόσμια κέντρα της καπιταλιστικής δύσης, η συνεχής εκμετάλλευση των χωρών του -κακώς λεγόμενου- τρίτου κόσμου από το διεθνές κεφάλαιο και με όλα τα συνεπακόλουθα, είναι μερικοί από τους λόγους.Το φαινόμενο της παγκόσμιας εκμετάλλευσης από το κεφάλαιο είναι κάτι το οποίο συνεχώς απασχολούσε διαφόρους διανοητές και έχουν υπάρξει ανθρώποι που είχαν/έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σ'αυτό το θέμα.Σου προτείνω να διαβάσεις Prebisch, Frank, Manzo, Wade, Van der Piil, McMichael (μερικά μόνο από τα ονόματα), έτσι ώστε να κατανοήσεις καλύτερα με ποιο λόγο από το σημερινό παγκοσμιοποιημένο καπιταλιστικό σύστημα εξωθούνται ανθρώποι από την λατινική αμερική, την ασία και την αφρική σε αθρόα μετανάστευση σε περιόδους ειρήνης, πόσο μάλλον όταν βρίσκονται σε εμπόλεμες περιοχές. Εγώ ποτέ δεν είδα τον ΣΥΡΙΖΑ να μπαίνει στον κόπο να κάνει κριτική πάνω σ'αυτές τις γραμμές, παρά μόνο δακρύβρεχτες δηλώσεις που έχουν σκοπό να χτυπήσουν στο συναίσθημά μας, μια φρασεολογία που αναπαράγεις κι εσύ.

Οι αιτίες που τη γεννούν μας ξεπερνούν κατά πολύ. Φτώχεια, πόλεμοι, πολιτικές διώξεις, λιμοί, λοιμοί, κληματικές αλλαγές.

Αυτό που έγραψες εδώ είναι εντελώς αντιμαρξιστικό.Με τη λογική σου δε θα έπρεπε ποτέ να ξεσπάσει καμία σοσιαλιστική επανάσταση (και γενικά καμία επανάσταση).Δε γνωρίζω αν προσποιήσαι το μαρξιστή ή αν η "αριστερόζ" νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ σε έχει εμποτίσει σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε να μην το καταλαβαίνεις.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι εδώ. Μπορεί κάποιοι να θέλουν η πραγματικότητα να συμμορφωνόταν με το μοντέλο που κατασκεύασαν για να έχουν την αυταπάτη ότι μπορούν να ελέγξουν τον κόσμο γύρω τους. Δυστυχώς γι' αυτούς, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Θα πρέπει να βάλουν τον κώλο τους κάτω και να σκεφτούν πώς μπορούν να κάνουν την προλεταριακή επανάσταση μαζί με τους πραγματικούς προλετάριους της κοινωνίας μας, τους μετανάστες δηλαδή, "λαθραίους" και "νόμιμους".

Αυτό που έγραψες είναι τρισάθλιο και εντελώς προσβηλητικό για εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες που είναι άνεργοι κάθε ειδικότητας, εργάτες που φυτοζωούν με 700 ευρώ το μήνα, αγρότες που βλέπουν τα πορτοκάλια και τα ροδάκινά τους να σαπίζουν στα δέντρα και επιβιώνουν από τα λαχανικά που φυτεύουν στους μπαξέδες τους, κτηνοτρόφοι που πετούν το γάλα τους στο δρόμο γιατί μένει απούλητο, ανάπηροι που τους δίνουν επιδόματα πείνας, συνταξιούχοι που ζουν από τα λίγα που μπορούν να τους παρέχουν τα παιδιά τους (πάλι διότι παίρνουν συντάξεις πείνας) κλπ. Δλδ αυτοί ΔΕΝ είναι πραγματικοί προλετάριοι;; τι είναι αυτοί;; Κεφαλαιούχοι;; Αίσχος.

Μπορεί αγαπητοί σύντροφοι να συμφωνείτε με τις μπερλουσκονικές πρακτικές, μπορεί να φαντάζεστε ότι θα λύσετε το ζήτημα αν εξαλείφονταν όλοι οι μετανάστες από την Ελλάδα (αλήθεια πώς;). Τότε όμως τι σόι αριστεροί θα ήσασταν;

Χτυπήματα κάτω από τη μέση της πλάκας. Σε λίγο θα μας πεις πως θέλουμε να βγει και στρατός στους δρόμους!!Δλδ αν δεν συμφωνούμε με εσάς, αυτομάτως να ρίξετε την κοτσιλιά πως συμφωνούμε με τον Μπερλουσκόνι!

Πρακτικά λοιπόν, τι γίνεται με όλους αυτούς τους ανθρώπους, πάνω από ένα εκατομμύριο, πάνω από το 10% του πληθυσμού; Θα ήθελα μια απάντηση από όλους αυτούς που στα λόγια κόπτωνται για την εκμετάλλευση που υφίστανται όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που θεωρητικολογούν μαρξιστικά πάνω από τα πτώματα (στην κυριολεξία) όσων απέτυχαν στην απέλπιδα προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα με μοναδικό σκοπό την επιβίωση.

Όταν τεράστια στρώματα του ντόπιου πλυθησμού είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, τι ξεχωριστό περιμένεις να γίνει γ'αυτούς τους ανθρώπους;;; 'Η μήπως πρέπει να έχουν αυτοί προνομιακή μεταχείρηση σε βάρος των υπολοίπων;; Πρακτικά θέλω να μου απαντήσεις.

Αν δε σταθούμε εμείς, όσοι θέλουμε να λεγόμαστε αριστεροί δίπλα τους- και εννοώ στην πράξη- τότε ποιος θα το κάνει;

Στέκεσαι με το φωνάζεις για το δικαίωμα του μετανάστη να παίρνει έναν μισθό πείνας στην Ελλάδα, ή συμμετέχεις σ'εναν ακτιβισμό έτσι ώστε να σταματήσει η καπιταλιστική εκμευτάλλευση στις χώρες τους; Και το κυριότερο, πρέπει μόνο να το λέμε ή και να το αποδεικνύουμε κιόλας;; Αυτές τις δηλώσεις τις ξέχασες κιόλας;; Αν το ιστορικότερο στέλεχος της παραταξής σας παρακαλά για συνεργασία με το παρηκμασμένο, ξεπουλημένο και διαπλεκόμενο νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ, τότε για τι είδους αριστερούς μιλάμε;;

Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2008

Συνεχίζει την παραπληροφόρηση για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια ο κ. Αλαβάνος

«Συνεχίζει ο Αλέκος να δηλώνει ότι, όταν ήταν Ευρωβουλευτής το 2002, δεν ψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο, την «έκθεση πρωτοβουλίας σχετικά με τα πανεπιστήμια και την ανωτάτη εκπαίδευση στον ευρωπαϊκό χώρο της γνώσης», που ουσιαστικά ζητάει από τις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις να νομιμοποιήσουν τα Κολέγια. Συνεχίζει να ψεύδεται και να αποπροσανατολίζει...

Δείτε το σχετικό βίντεο από τη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης στη Βουλή...Δυστυχώς όμως για τον Αλέκο το θέμα δεν είναι το αν ήταν παρών ή όχι στην Ευρωβουλή, όταν ψηφίστηκε η εν λόγω οδηγία, αλλά ότι ήταν παρών στην επιτροπή που την επεξεργάστηκε και την πρότεινε ομόφωνα στην Ευρωβουλή...

Να θυμίσουμε λοιπόν [...
] ότι στη σχετική ιστοσελίδα της ΕΕ φαίνεται ξεκάθαρα ότι ήταν παρών κατά την έγκριση της εν λόγω έκθεσης από την αρμόδια επιτροπή στην οποία ήταν μέλος:

«Κατά τις συνεδριάσεις της στις 20 Νοεμβρίου 2001, 18 Απριλίου 2002 και
23 Μαΐου 2002, η επιτροπή εξέτασε το σχέδιο έκθεσης.

Κατά την τελευταία ως άνω συνεδρίαση, η επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο νομοθετικού ψηφίσματος ΟΜΟΦΩΝΑ.

Ήσαν ΠΑΡΟΝΤΕΣ κατά την ψηφοφορία οι βουλευτές: Vasco Graça Moura (ασκών την προεδρία), Cristina Gutiérrez Cortines (εισηγήτρια), ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ, ...
Η έκθεση κατατέθηκε (ΣΣ. στο Ευρωκοινοβούλιο προς ψήφιση) στις 24 Μαΐου 2002.»

Ουσιαστικά ο Αλέκος προσπαθεί να αποπροσανατολίσει λέγοντας ότι δεν ψήφισε την οδηγία στην ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ όπου (πράγματι) ήταν απών, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΣΤΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ...

Ενώ δηλ. κατηγορείται ότι ψήφισε την ΠΡΟΤΑΣΗ οδηγίας στην επιτροπή,
κάνει το κορόϊδο και απαντάει ότι δεν ήταν παρών στην Ευρωβουλή κατά την ψήφιση της ΟΔΗΓΙΑΣ...
try harder Alec... δεν μας πείθεις... [...]...

[...]

Για περισσότερα διαβάστε παλαιότερες αναρτήσεις εδώ και στο ΣΥΡΙΖΑ-Watch»

ΥΓ. Η παραπάνω ανάρτηση αναδημοσιεύεται από το ιστολόγιο Δεξί Εξτρέμ (αφαίρεσα μερικά σχόλια -όπου υπάρχει [...]-
που μου φάνηκαν πολύ υποκειμενικά) και στο τέλος της ανάρτησης υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αλαβάνος:
«από την υπεράσπιση της θεωρίας ότι «στο Τσερνομπίλ οι επιπτώσεις περιορίζονται σε μια ακτίνα μερικών χιλιομέτρων», τη δεκαετία του 80, έφτασε στην υπεράσπιση των κολλεγίων την πρώτη δεκαετία του 2000
... οπότε λογικό να έχει μπερδέψει διάφορα και προπάντων το τι είπε, πότε και πού.»