Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008

Οι ρίζες της λογικής του ΣΥΡΙΖΑ


Δεν νομίζω πως χρειάζεται κάποιος να είναι κανένας μεγάλος διανοητής για να καταλάβει πως όλοι αυτοί οι δύσμοιροι άνθρωποι που μας έρχονται κατά χιλιάδες και είναι τα θύματα ενός δουλεμπορίου, είναι επίσης κατά μεγάλο ποσοστό τα θύματα των πολέμων στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στο Κουρδιστάν, δύσμοιροι πρόσφυγες-θύματα του Αμερικανο-νατοικού ιμπεριαλισμού της "νέας τάξης πραγμάτων" και της Τουρκίας(1), η οποία βέβαια αν και η πολιτική της ιδεολογία εδράζεται κάπου μεταξύ κοσμικού εθνικισμού και θεοκρατίας (2), όλως "περιέργως", δε φαίνεται να ενοχλεί ολοσδιώλου τον ΣΥΡΙΖΑ.Επομένως,όλη αυτή η φανατισμένη υποστήριξη στην έλευση όσο πιο πολλών μεταναστών μόνο τα σχέδια του αμερικανο-νατοικού ιμπεριαλισμού εξυπηρετεί,αφού διώχνει απο τις χώρες που υπόκεινται στα δεινά της παγκόσμιας τάξης, μια μεγάλη μάζα ανθρώπων δυνητικά "προβληματικών" για τα σχεδιά τους στην περιοχή.Παράλληλα, δεν θέλει και ιδιαίτερη σκέψη στο να καταλάβουμε πως όλη η μάζα των πεινασμένων αυτών ανθρώπων, είναι αντικείμενο εύκολης εκμετάλλευσης στα χέρια του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.Παράλληλα, η ίδια η ιδέα της "ενσωμάτωσης" των μεταναστών έχει λίγη (αν όχι καθόλου)σχέση σαν νοοτροπία με αυτή μου μάθαμε όλοι μας και την οποία γνωρίζει και ένας κομμουνιστής νηπιαγωγείου:H κοινωνική δικαιοσύνη θα έρθει μέσα από τον αγώνα του προλεταριάτου για ανατροπή της καταπίεσης (κεφαλαιοκρατικής, φεουδαρχικής ή ιμπεριαλιστικής)μέσα από την ανάπτυξη μαρξιστικών κινημάτων αγώνα και αντίστασης ΜΕΣΑ στις χώρες τους.Αν επικρατούσε η λογική του ΣΥΡΙΖΑ στο διεθνές μαρξιστικό κίνημα, θα έπρεπε όλοι οι προλετάριοι απανταχού γης να στοιβάζονταν σε κάποια χώρα υποδοχής προσφύγων, γλυτώνοντας έτσι τις διεθνείς εξουσιαστές από "αχρείαστες" ζαλάδες.Επομένως το να ...αγωνίζεται κάποιος φέρει όσο πιο πολλούς μετανάστες στην ελλάδα, αυτό αντιβαίνει σε κάθε λογική μαρξιστικού κινήματος .Αλλωστε και η διαβόητη θεωρεία "ντόμινο"(3) της δεκαετίας του '50, βασίστηκε πάνω στην αντιμετώπιση αυτής της λογικής.Οι περισσότεροι (λαθρο-)μετανάστες έρχονται από χώρες ισλαμικές, όπου η κοινωνική τους διάθρωση και η πολιτική τους παράδοση είναι εντελώς ξένες προς τη μαρξιστική λογική(4).Θα ήταν εντελώς αφελές εάν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πίστευε πως θα μπορούσε να τους κάνει μαρξιστές (σ.σ κάτσε να γίνουν οι ίδιοι πρώτα μαρξιστές!).Μέχρι στιγμής,δε βλέπουμε καμία σοβαρή προσπάθεια προσέλκυσης των νέων μεταναστών στη μαρξιστική ιδεολογία, παρά μόνο την χρησημοποίησή τους μόνο σαν άμορφη μάζα του πεζοδρομίου ή σαν επικοινωνιακή βιτρίνα (όπως έγινε προσφάτως με τη συνοδό του Αλέξη), έτσι ώστε να προωθηθούν οι "πολυπολιτισμικές" επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ.Αυτό φαίνεται κι από το γεγονός πως η στελέχωση του ΣΥΡΙΖΑ από μετανάστες στα κομματικά όργανα(5) είναι από ελάχιστη έως μηδαμινή.Επομένως είτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται να τους προωθήσει, είτε δεν βρίσκονται μετανάστες που να έχουν το ενδιαφέρον ή τις ικανότητες για να προωθήσουν την ιδεολογία (την όποια ιδεολογία...) του ΣΥΡΙΖΑ.
Έχει διατυπωθεί η άποψη πως η όλη ιστορία γίνεται διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει να καρπωθεί εκλογικό ποσοστό, δλδ να γίνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ οι νεοφερμένοι μετανάστες.Μα ακόμα κι αν γίνουν, θα γίνουν προσωρινά, μέχρι να οργανωθούν οι ίδιοι πολιτικά, και με μια πολιτική ταυτότητα η οποία δεν θα έχει καμία σχέση μ'αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Υπάρχει κανείς αφελής που να πιστεύει στ'αλήθεια πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να απορροφήσει εκλογικά όλες αυτές τις μάζες των νεοφερμένων μεταναστών;
Έχει περάσει πάρα πολύς καιρός από τις παλιές "κακές" εποχές του Νίκου Κωνσταντόπουλου που ο ΣΥΝ δεν μπορούσε ούτε στη βουλή να μπει.Αν και κανείς στην Κουμουνδούρου δε θέλει να μιλά γ'αυτές τις εποχές, το βάρος στα στομάχια των παλαιών στελεχών του ΣΥΝ είναι πολύ μεγάλο.Καταδικασμένοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού, έγιναν πειθήνια όργανα της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, ξεπουλώντας την μαρξιστική ιδεολογία τους, προκειμένου να αποφύγουν το πολιτικό περιθώριο.Το σύμπλεγμα του πολιτικού περιθωρίου είναι δυσβάσταχτο για την ηγεσία του ΣΥΝ.Είναι κάτι το οποίο διαχέεται σε κάθε πολιτική τους εκδήλωση, σε κάθε ρήμμα του πολιτικού τους λόγου.Η προσπάθεια τους να δείξουν πως πλέον αυτοί έχουν την ιδεολογική ηγεμονία στην Ελλάδα, και εντός και εκτός του ευρύτερου μαρξιστικού χώρου, όχι μόνο τους καταντά περίγελους από αυτούς τους οποίους έφαγαν διώξεις, εξορίες και εκτοπίσεις μέσα σε πολύ χειρότερες εποχές, αλλά τους έχει απομωνώσει κι από τα σκεπτόμενα τμήματα του μαρξιστικού κινήματος στην Ελλάδα.
Οι ρίζες της σημερινής κατάντιας του ΣΥΝ βρίσκονται πίσω στην εποχή Κωνσταντόπουλου.Κι αν κάποιοι δε έκαναν τότε την αυτοκριτική τους, δε βλάπτει να την κάνουν, κι ας σκεφτούν την υστεροφημία τους.Η ιστορία θα γράψει πως δήλωναν μαρξιστές και ήταν όργανα του διεθνούς καπιταλιστικού ιμπεριαλισμού, κι αυτό είναι ό,τι πιο άθλιο για ένα μαρξιστή.
----------------------------------------------------------------------------------
1.Ο ρόλος του Τουρκικού κράτους είναι καθοριστικός στο φρικιαστικό δουλεμπόριο που στις μέρες μας γνωρίζει μεγάλη έξαρση.Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δε φαίνεται να ενοχλείται γ'αυτήν την κατάφωρη και συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θυμάται τα ανθρώπινα δικαιώματα μόνο όταν ο σκοπός του δουλεμπόρων έχει ...επιτευχθεί και πατήσουν οι δύστηχοι αυτοί ανθρώποι το πόδι τους στην ελληνική επικράτεια.Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
2.Επίτηδες δε μπήκε σαν πηγή ένα "επίκαιρο" άρθρο, προσπαθώντας να δείξω το θέμα μέσα από μια χρονική προοπτική.Ο σχεδόν αστείος φιλοκεμαλισμός του αρθρογράφου δε κάνει παρά να υπερτονίζει την πραγματική υφή των κρατούντων ιδεολογιών στην Τουρκία.
3.Πρωτοδιατυπώθηκε στις 7 Απριλίου του 1954 από τον Αμερικανό πρόεδρο Αιζενχάουερ αναφερόμενος στη διάδοση της σοσιαλιστής επαναστάσεως ανά τον πλανήτη και έκτοτε χάραξε βαθειά τη νοοτροπία των κρατούντων στις Η.Π.Α.
4. Το μαρξιστικό ΡΚΚ σαφώς και έχει μια εθνικοαπελεθευρωτική ιδεολογία, ολοσδιώλου αντίθετη μ'αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.
5. Δλδ σ'αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, όχι σε θέσεις βιτρίνας.

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008

Το STAR Channel της πολιτικής...

Αναδημοσιεύουμε σχόλιο του Zeitgeist-Gr για το ΣΥΡΙΖΑ και το νεοκομματικό του life style.

Όταν σε ενοχλεί να μπαίνουν ανεγξέλεγκτα τα ξένα κεφάλαια στην Ελλάδα, αλλά δε σε ενοχλεί να μπαίνουν ανεγξέλεγκτα οι μετανάστες, είσαι υποκριτής! Πρέπει να υπάρχει έλεγχος και στα δύο!

Όταν σε ενοχλεί η ακροδεξιά της Ελλάδας, αλλά είσαι ο καλύτερος φίλος της ακροδεξιάς των γειτονικών κρατών, είσαι υποκριτής!

Όταν καταδικάζεις τις επιθέσεις που δέχεσαι, αλλά όχι αυτές που κάνεις (όχι εσύ αλλά οι υποστηρικτές σου) είσαι υποκριτής!

Όταν μάχεσαι (δήθεν) κατά του ρατσισμού, και δεν έχεις καταδικάσει ρατσιστικές ενέργειες κατά των Ελλήνων, είσαι υποκριτής!

Δεν μπορεί σε αυτή τη χώρα να υποστηρίζεις τα δικαιώματα των αλλοδαπών, και αυτά των ίδιων των Ελλήνων να τα έχεις γραμμένα στα παλαιότερα των υποδημάτων σου. Αν η Χρυσή Αυγή επιτεθεί σε Αλβανούς που έχουν κάνει τατουάζ την αλβανική σημαία θα μιλήσουν για φασισμό (και θα έχουν δίκιο). Που διαφέρουν αυτοί από τη χρυσή αυγή; Και αναφέρομαι στην "επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών δέχθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, ένας 22χρονος στρατιώτης, κατά τη διάρκεια συναυλίας, στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης επειδή είχε τατουάζ με την Ελληνική σημαία", όπως γράφει το troktiko.blogspot.com.

Και μετά από όλα αυτά ακολουθεί η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει το STAR της ελληνικής πολιτικής. Αρχικά βουλευτής του καταθέτει ερώτηση στη βουλή για τα μικρόβια στα spa, για να ξέρουν οι αριστεροί σε ποια spa μπορούν να πάνε άφοβα! Στη συνέχεια, η εφημερίδα Αυγή αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα του τόπου, αναλύει το "Sex and the City" για τους "αριστερούς" που τη διαβάζουν. Και τέλος ο "αντικαπιταλιστής" Ψαριανός υπογράφει συμβόλαιο με το σύμβολο του καπιταλισμού (Γιάννα Αγγελοπούλου).

Όταν ο Έλληνας πολίτης είδε ένα νέο πρόσωπο (Τσίπρα) πίστεψε ότι ίσως κάτι μπορούσε να αλλάξει. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχτηκε στο 18%!!! Οι ελπίδες όμως αποδείχτηκαν φρούδες, ο κόσμος κατάλαβε ότι ο Τσίπρας ήταν η Λαμπίρη της πολιτικής, και σιγά σιγά το ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει ξανά να απολαμβάνει μονοψήφια νούμερα για να καταλάβει ότι οι Έλληνες δεν είναι βλάκες (αν και αμφιβάλλω ότι απευθύνεται σε Έλληνες...).

Και BONUS ένα βιντεάκι του Νεοκλή Σαρρή για την ιδεολογική ηγεμονία του ΣΥΝ και άλλα ενδιαφέροντα θέματα...Ευχαριστούμε θερμά το LoMak62 που φορτώνει τις εκπομπές του Νεοκλή Σαρρή στο ΥouΤube.

Τρίτη, 1 Ιουλίου 2008

Επικηρυγμένος ο Αλ. Αλαβάνος!

Αναδημοσιεύω την είδηση από το PRESS-GR

Η βόμβα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά...

Γράφει ο
Τηλέμαχος Μπούντζουκας

Ο Αλαβάνος είναι "ΕΠΙΚΗΡΥΓΜΕΝΟΣ" στα Χανιά. Έχει τοποθετηθεί ανοιχτά για νέο Εφετείο και στο Ηράκλειο, όπως και για το θέμα των ΚΤΕΛ των λεωφορείων Ηρακλείου Χανίων.
Γιατί άραγε κοντράρονται τόσο πολύ οι Χανιώτες με τους Ηρακλειώτες αν γίνει ένα Εφετείο στο Ηράκλειο; Γιατί δεν τα βρίσκουν; Ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί άμεσα.

Είναι άγρια τα πράγματα στην Κρήτη και μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά αν χυθεί αίμα θα έχουμε μεγάλες ιστορίες, κάτι που πρέπει αυτοί που κινούν τέτοια νήματα να βάλουν λίγο μυαλό: Έχουμε τα μεγαλύτερα (κεφάλια-συμφέροντα) του πολιτικού και οικονομικού συστήματος της χώρας εδώ στην Κρήτη( βλέπετε π.χ. Βαρδινογιανηδες, Αγγελοπούλου -Δασκαλακη, Μητσοτάκηδες, Κεφαλογιαννηδες ) είναι ένα παρά πολύ μικρό δείγμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της "Αυγής", ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ τους εμπρησμούς των βιβλιοπωλείων!

Παραθέτω e mail που λάβαμε από φίλο του ιστολογίου, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία.

Διαβάστε το συνημμένο άρθρο της «Αυγής».

Ως απάντηση στον κ. Δημοσθένη Παπαδάτο-Αναγνωστόπουλο, ο οποίος, επικροτώντας ουσιαστικά τον εμπρησμό τεσσάρων βιβλιοπωλείων μέσα σε δυο εβδομάδες (θαυμάστε τον ΣΥΡΙΖΑ των ανθρώπων της... κουλτούρας και των... ανθρωπίνων δικαιωμάτων!), δηλώνει ότι «δεν θεωρεί καθόλου αυτονόητη την νομιμότητα» και προτείνει «συγκεκριμένα ποσά βίας» (sic), θα μπορούσε κανείς να προτείνει, αντιστοίχως, την άσκηση «συγκεκριμένων ποσών βίας» επί της κεφαλής του ιδίου προσωπικώς και των συντρόφων του. Μήπως όμως, πριν φθάσουμε εκεί, και εάν θέλουμε να εξακολουθήσουμε να είμαστε ευνομούμενη κοινωνία, θα πρέπει να επέμβει κάποιος εισσαγγελέας για να σταματήσουν οι προτροπές σε εγκλήματα από την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να απομονωθεί πολιτικά το κόμμα αυτό των υποστηρικτών της σκοταδιστικής τρομοκρατίας;

Μέχρι τώρα κανένα κόμμα δεν έχει καταδικάσει την νέα επίθεση εναντίον βιβλιοπωλείων στο κέντρο της Αθήνας. Και όχι μόνο αυτό: η εφημερίδα «Αυγή», όργανο του Συνασπισμού, επικροτεί τις επιθέσεις κατά των βιβλιοπωλείων! Διαβάστε το εμετικό άρθρο με το οποίο ελπίζω να ασχοληθεί κάποιος εισαγγελέας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Χρειάζονται και άλλα στοιχεία για να αντιληφθούν ΟΛΟΙ πως ο Συνασπισμός ενορχηστρώνει τις επιθέσεις, υπό την κάλυψη του πολιτικού κατεστημένου;

Ολόκληρο το άρθρο από την εφημερίδα "Αυγή"

Η βία, τα δελτία τύπου και ο σοσιαλισμός

Του Δημοσθένη ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Τα τελευταία χρόνια, είτε καίγεται το βιβλιοπωλείο του Γεωργιάδη στη Σόλωνος, είτε πέφτουν μολότοφ σε αστυνομικά τμήματα, είτε σπάνε τράπεζες σε μια πορεία, οι αντίπαλοί μας θεωρούν αυτονόητη υποχρέωσή μας να δηλώσουμε ότι καταδικάζουμε "τη Βία". Τα γεγονότα, βέβαια -το γνωρίζουν οι δημόσιοι κατήγοροί μας-, δεν μπορούν να ξεγίνουν με μια δήλωση. Τότε γιατί τόσο άγχος να μας "αποπροσανατολίσουν", που θα' λεγε και το ΚΚΕ; Για να αποκατασταθούν πολιτικά οι "πληγέντες" (πρόσωπα ή θεσμοί) και να εδραιωθεί, στο πεδίο της ιδεολογίας, η άποψη πως μέσα στην κοινωνία ουδείς άλλος δικαιούται να ασκεί βία, παρά μόνο το κράτος που, σύμφωνα με το διάσημο ορισμό του Βέμπερ, κατέχει -από πού και για πόσο άραγε;- το μονοπώλιο της νόμιμης φυσικής βίας. [...]

Θα πρέπει να κουβεντιάσουμε και για κάτι ακόμα: ότι δε θεωρούμε καθόλου αυτονόητη και αιώνια τη "νομιμότητα" γενικώς, ούτε πιστεύουμε πως "η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων", ιδίως σε εποχές που τα κράτη διεκδικούν και επιβεβαιώνουν το "δικαίωμά" τους στην ελεύθερη καταστολή, χωρίς η αντιπροσωπευτική δημοκρατία να τα περιορίζει ιδιαιτέρως. Αντίθετα, γνωρίζοντας ότι "ο δημοκρατικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό δε θα είναι ένα απλό ειρηνικό πέρασμα", καταλαβαίνουμε ότι για τη στοιχειώδη κοινωνική αυτοάμυνα απαιτούνται συγκεκριμένα "ποσά" βίας, υποστηρίξιμα τουλάχιστον στα τμήματα της κοινωνίας που μας ενδιαφέρουν προνομιακά· "ποσά" που αντιστοιχούν στην υπόθεση που υπερασπιζόμαστε και που λειτουργούν απελευθερωτικά για τους κυριαρχούμενους, αναδεικνύοντάς μας ταυτόχρονα ως παραδειγματική και ηθική δύναμη. Τέτοια δύναμη, βεβαίως, δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ αν οι πολιτικές μας παρεμβάσεις εξαντλούνται σε δελτία τύπου αγχωμένα μέσα στη νομιμοφροσύνη τους.»